Ett fåtal av alla utövare av karate, ca 7 procent, tävlar.

I Västerås Karateklubb har vi runt 10-15 st som ägnar sig åt tävlingsverksamhet.

Tävling har väldigt lite med sann karate att göra. Det är i praktiken att se vem som bäst kan ägna sig åt något som domarna skall bedöma enligt en bok, vem som kan uttrycka vad domarna önskar se enligt ett konstruerat regelverk.

Sedan 2005 har medlemmar från Västerås Karateklubb erövrat ett flertal medaljer på stora internationella tävlingar i Sverige, Riksmästerskap, Svenska mästerskapet, på Europamästerskap och Världsmästerskap i Wadoryu.

Vår elev Edis Sabic kom, efter rekommendation från VKKs Chefinstruktör, in på Karategymnasiet och därifrån tagit en plats i Svenska landslaget, vidare är vår instruktör Omar Kanbour med i Svenska landslagets utvecklingstrupp

I Västerås Karateklubb inser vi att några tycker detta är utmanande, spännande och roligt. Må så vara så länge man inser skillnaden på karate som budoform och konstruerad poängkarate.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 22:53
Skribent: Håkan Edvinhielm